|
Post by cr on Aug 14, 2009 19:55:53 GMT 1
|
|
|
Post by pixie on Aug 14, 2009 20:48:01 GMT 1
em ... ja sej to je target grupa. versko blazni in mazohisti (no zdej veš, zakaj maš dobro prebavo ;D )
|
|
|
Post by kozmonavt on Aug 14, 2009 20:55:54 GMT 1
Kaj? A si presenečen?
|
|
|
Post by kozmonavt on Aug 14, 2009 21:22:41 GMT 1
Hehe, ta je dobra. V Mariboru je bila nemška tovarna letal, potem pa je industrija nazadovala v avtomobilsko.
|
|
|
Post by cr on Aug 14, 2009 21:32:57 GMT 1
Sicer me je imelo, da bi ga kot naročnik in financer RTV poklical na oddajo in mu povedal, da sem s kvaliteto programa izrazito nezadovoljen.
|
|
|
Post by radovedna on Aug 15, 2009 7:54:53 GMT 1
Hehe, ta je dobra. V Mariboru je bila nemška tovarna letal, potem pa je industrija nazadovala v avtomobilsko. To je izjavil ta butelj? (Ne bom odprla linka, ker se mi po njegovih nebulozah bruha) Grem jaz v ponedeljek z avionom v Ljubljano, torej. Pa tudi danes grem do trgovine (8 km) z avionom. Zanimivo, kako je pravilno ( ) ocenil katero prevozno sredstvo človek rabi pogosteje. Je pa res, da danes Tama ni več.
|
|
|
Post by cr on Aug 15, 2009 9:15:40 GMT 1
Zanimivo pa je, da je zavzel pragmatično stališče okrog praznikov ko je eden od poslušalcev slaboumno predlagal, da bi 2. januar ali 2. maj zamenjali za Dan Primorske ali dan priključitve Prekmurja. REkel je, da raje ne bi jezil ljudi Očitno se fantje zavedajo svojih omejitev.
|
|
|
Post by radovedna on Aug 15, 2009 10:14:25 GMT 1
Čaki mal, omenil si diasporo. Torej kličejo na radio tudi iz Avstralije in Argentine? Prekleto veliko denarja morajo imeti na telefonu, če pa kličejo iz stacionarca imajo pa velik račun. Jaz osebno ne dam niti centa za tole, prej bi dala denar za 090 (šloganje), kot pa za tole.
|
|
|
Post by cr on Aug 15, 2009 10:22:57 GMT 1
Čaki mal, omenil si diasporo. Torej kličejo na radio tudi iz Avstralije in Argentine? Prekleto veliko denarja morajo imeti na telefonu, če pa kličejo iz stacionarca imajo pa velik račun. Jaz osebno ne dam niti centa za tole, prej bi dala denar za 090 (šloganje), kot pa za tole. Nek tip je klical iz Švice in blatil Republiko Slovenijo, kako je v Švici bolje. Potem pa naj kar tam ostane.
|
|
|
Post by radovedna on Aug 15, 2009 11:02:25 GMT 1
Jao, podobno je mene ena imigrantka pred enim letom namerno provocirala na nekem spletnem chatu. Živce mi je požrla. Ko je omenila, da zadnjih par let spet živi v Sloveniji, pa sem ji odpisala takole: "ČE JE V KANADI TAKO DOBRO, ZAKAJ NE SPIZDIŠ NAZAJ?! MARŠ NAZAJ POSLUŠAT USTAŠKEGA KLAVCA THOMPSONA!". Potem mi je dala pa mir. In nisem se opravičila, se nimam za kaj.
|
|
|
Post by pixie on Aug 15, 2009 20:28:17 GMT 1
Jao, podobno je mene ena imigrantka pred enim letom namerno provocirala na nekem spletnem chatu. Živce mi je požrla. Ko je omenila, da zadnjih par let spet živi v Sloveniji, pa sem ji odpisala takole: "ČE JE V KANADI TAKO DOBRO, ZAKAJ NE SPIZDIŠ NAZAJ?! MARŠ NAZAJ POSLUŠAT USTAŠKEGA KLAVCA THOMPSONA!". Potem mi je dala pa mir. In nisem se opravičila, se nimam za kaj. naj ti dam en žleht namig, ki bolj boli kot to, kar si ji naprej foklna rekla bi ji: sama si kriva, ker se ne znajdeš. zabita si ko štofelc. v kanadi ti ni ratal in zato si sem pršla, kle ti tud ne ratuje, in zdej se nekej delaš pametno. tupa si, to je dejstvo in kle ti ne morem pomagat. lahko ti edino dam link za vozni red vlakov in te napotim do najbližjih tirov. in ne pozabi dodat bistvenega stavka: meni je fino. it works like a charm
|
|
|
Post by radovedna on Aug 16, 2009 9:09:50 GMT 1
Saj nekaj podobnega je res bilo. Najprej mi je nalagala, da v njeni družini niso več zdržali komunističnega sistema in da so se, ko je hodila v 3. razred, preselili v Kanado. Sem jo vprašala, kaj je bilo tako hudo, ali je bil kdo od njenih zaprt. Je rekla, da nikoli. (Blazno hudo in blazna krivica!!) "Kaj pa je bilo hudo?" "Župnik je rekel, da ne bomo več smeli hoditi v cerkev" - kar je bila BTW čista laž, moj oče je bil rojen ob začetku vojne in po vojni je šest njegovih sošolcev brez problema hodilo v cerkev - z vednostjo šole. Župnik jo je torej zelo verjetno nalagal, sploh ker ženska prihaja iz istega konca kot jaz in celo iz istega župnišča, blizu katerega živim jaz. (tudi to mi je povedala) In potem mi je razlagala, kako je bilo v Kanadi. V cerkev so lahko brez problema hodili ("Aleluja, samo da je cerkev"). In jo vprašam, kje je nadaljevala šolanje (s tem, da sem slutila kaj približno mi bo rekla). "Na eni privat šoli" (jaz sama pri sebi pa "BINGO" ) . Jaz pa dalje: "Torej so ti morali plačevati šolnino?". "Ja, samo da te komunistične šole ni bilo več." Razumeš - to je ženska, ki so ji doma vcepili, da je popolnoma vse, kar je komunistično, slabo. Pa čeprav ta oblast tej družini ni niti lasu skrivila. Mnogo v tistem sistemu je dejansko bilo slabo, ne bo mi pa nihče rekel, da prav nič ni bilo bolje kot danes. V tistem zloglasnem sistemu so mojo sestro dali zastonj v vrtec (letnik 72), mene (letnik 88) pa nič več zastonj. No, da nadaljujem. Potem mi je začela očitat levičarstvo. Na prav grd način. Rekla sem: "Vsakemu svoje. Sicer pa že desetletja na zahodu propagirajo vrednote, ki jih desničarji ponavadi ne zagovarjate". Uganila je, kam sem šla in naravnost ustrelila: "Pripadam ustaškemu gibanju, v Kanadi se družim s Hrvati in hodimo poslušat Thompsona, kadar pride v Toronto" (MAJKEMI, dobesedno tako je napisala, imam še stari screenshot nekje). Jaz pa: "In tam verjetno vzklikate Za dom spremni, a ne?" In se je razgovorila: "Ja, pa Ubi Srbina, pa pojemo pesmi Jasenovac i Gradiška stara" "Pa ti sploh veš, kaj vse je bilo storjeno pod znakom U? - ustaški simbol. "Itak so pobijali samo Srbe, Žide in Cigane." Jaz: "Ja, veš kaj, če so pa samo te pobijali, potem je pa v redu" - ironija. "Pa veš, da so jih pobili čez 700.000, hrvaška cerkev pa ponavadi navaja eno ničlo manj?" Ona: "In?" Jaz: "Pa veš, kako so jih pobijali?" "Vem. In?" "Si ti rasistka?" "Sem. Pa kaj? Tudi črncev ne maram." In potem je jamrala o rdečkarstvu. Potem pa je omenila, da par let spet živi tu, pa da je v Torontu bolje.. In jaz sem ji vsa razkurjena pribila že napisano. Če koga zanima dokaz, danes prilepim screenshot. Naletela sem na deklarirano ustaško prasico, ki je na svoje sprevržene nazore še ponosna.
|
|
|
Post by prior on Aug 16, 2009 9:18:59 GMT 1
O pizda, da je ponosna na ubijanje srbov, ciganov, židov v Jasenovacu in to ob številki 700 tisoč. Saj tudi jaz včasih izjavjam, da bi bilo potrebno regulirat prebivalstvo tega sveta, ker nas je preveč. Seveda brez nasilja, s kontracepcijo. Nikdar pa ne bi ubijal nedolžnih in celo podpiral grehe prednikov, ki so bili genocidarji.
Ta ženska je totalni idiot, zakaj hudiča se ne vrne nazaj v Kanado, če ji v Sloveniji ni všeč. In jasno se vidi da je bila v preteklosti zguba in tudi v prihodnosti bo zguba.
Koliko let pa šteje? Ker se mi po opisu zdi preko 40 let?
Če ta ženska zna brat slovenščino ali pa je kakšen hrvaški prevod ji zrihtaj knjigo Nadškof Genocida, če jo bo sploh prebrala...
Ali pa kup slik o ustašizmu in kakšne zločine so delali, prav nič humano ubijanje.
|
|
|
Post by cr on Aug 16, 2009 9:53:01 GMT 1
Pravzaprav je branje hrvaškega ustaškega emigrantskega čtiva zelo poučno. Presenečeni bi bili, kako se v nekaterih pogledih prekriva z določenimi pogledi nekaterih takoimenovanih slovenskih katolikov.
|
|
|
Post by radovedna on Aug 16, 2009 10:59:54 GMT 1
Ženska se popolnoma zaveda, kaj se je počelo tam - saj se je še hvalila s tem. Ne rabi ona nobene knjige brati, v Kanadi živijo celo (domnevni) sorodniki jasenovških krvnikov, ki se s s tem očitno veselo hvalijo - z njimi se druži. To je Slovenka, ki je prišla v Kanado in predpostavljam hitro navezala stike z ostalimi jugoslovanskimi migranti. Nekako je prišla v stik s temi Hrvati in se še danes z njimi druži - čeprav to so bolj "underground" gibanja.
Stara pa je nekaj čez 50 let.
Zanimivo, kaj mi je povedal moj prijatelj Brandon iz Avstralije (tudi tam so). Takole nekako: "If your intention is to visit Australia, please do not try to contact Yugoslav migrants living here." Jaz: "Because of their political views?" On: "Yes, and because of their severely violent "views". I don't know anybody from Slovenia, but I know some young guys who have Croatian parents. One told me that during the war Ustashe fascists were involved in brutal tortures and murders. I was shocked because he was totally happy about it. I "Googled" Ustashe crimes and made a little research. They have literally slaughtered people, burned the babies, brutally beaten people and so on."
Toliko, naprej pa ne bi. Saj sem brala knjige. Vsakakakor nič, s katerim bi se bilo vredno hvalit.
|
|
|
Post by radovedna on Aug 16, 2009 11:14:53 GMT 1
Pravzaprav je branje hrvaškega ustaškega emigrantskega čtiva zelo poučno. Presenečeni bi bili, kako se v nekaterih pogledih prekriva z določenimi pogledi nekaterih takoimenovanih slovenskih katolikov. Povsem logično.
|
|
|
Post by prior on Aug 16, 2009 18:03:22 GMT 1
Radovedna, dobro da je tvoj prijatelj iz Avstralije se poglobil v zgodovino utašizma. Najbolj kruto orožje je vsekakor ona srbovka - nekakšno pol bodalo, ki ga pritrdiš na roko.
Dol z ustaši in njihovimi potomci. Povezanost s katolištvom pa ni nič novega, jasno je, da sta vera in ustašizem kot rit in srajca.
|
|
|
Post by pixie on Aug 16, 2009 19:50:12 GMT 1
za take modele in modelke bi bla lobotomija kot nalašè ....
|
|
|
Post by prior on Aug 16, 2009 21:30:04 GMT 1
|
|
|
Post by radovedna on Aug 17, 2009 17:17:37 GMT 1
|
|