|
Post by jakačan on May 10, 2009 21:37:16 GMT 1
Za koga glasujete kot najbolj uspešnega ministra/co slovenske vlade?
Jaz izberem na prvem mestu ministrico za notranje zadeve, Katarino Kresal. Se sliši vulgarno, ma ženska ima jajca. Spoštovanje odločbe US o izbrisanih, odločitev o neselitvi ministrstva na nelegalno lokacijo, ki jo je pod mizo izpeljal bivši minister Mate, odločna drža, spoštovanje pravne države. Kresalova mi je všeč.
Na drugo mesto postavim ministrico za obrambo. Že to, da se je premier odločil za strokovnjakinjo, je bila odlična odločitev. Ministrica na čelu slovenske vojske deluje dobro, morda je moja ocena malček predimenzionirana, še posebej, če jo primerjam s prejšnjim popolnoma nekompetentnim ministrom Karlom.
Tretje mesto gre zunanjemu ministru Samuelu Žbogarju. Tip se mi zdi sposoben, z razvito retoriko, dobrim nastopom, zna in hoče varovati interese RS, kar prejšnjemu (večnemu) ministru ni nikoli uspevalo. Njegove poteze so korektne, ne posega po populizmu etc.
Pa vaša izbira oz. lestvica tistih ministrov/ic, ki se vam zdijo najsposobnejši?
|
|
|
Post by cr on May 10, 2009 22:10:41 GMT 1
Tudi sam sem glasoval za KK (èeprav sem bil blizu tudi ministrici za obrambo), ker je sesula janšiste na tisti seji o interpelaciji (Gorenak in Grims sta potem lajala kot dva mešanèka, Jeroffffšek pa se je cmizdril, da se opozicija spopada s pravnim trustom - ja kaj pa je prièakoval èe pa je tema bila pravna). Skratka janšisti so pogoreli (seveda ko pa je glavni protagonist bil geolog z magisterijem FDVja iz ameriških študij). Pa opazil sem da Katarina s Pelikanom piše, kar je dodaten plus.
|
|
|
Post by set on May 11, 2009 11:12:51 GMT 1
ma se èisto strinjam.
a ni zanimiv, da smo rabl skor 20 let, da smo ugotovil, kar Angleži že dolgo vejo. da majo ženske jajca.
|
|
|
Post by radovedna on May 11, 2009 18:13:33 GMT 1
Če bi glasovala po osebnih preferencah, bi glasovala za Patricka. Guy is cute.
Tako pa glasujem za Kresalovo, ker našo državo vztrajno brani pred uzakonjenim kršenjem človekovih pravic - s strani janšistov, kakopak. Zakaj se mi zdi, da jih bomo kmalu spet prenašali? Ti, ki jih imamo zdaj, niso brilijantni, a proti janšistom...
|
|