|
Post by cr on Mar 5, 2009 15:36:38 GMT 1
TOrej kratka testiranja raznih distribucij so me navdušila. Problem je zgolj v specifičnih aplikacijah, ki jih uporabljam....te delajo samo v Winih.
Razne dual boot variante mi ne sedejo. Verjetno si bom enega izmed kompov v laboratoriju naložil Linux in bo za eksperimentiranje (iskanje aplikacij itd.).
|
|
|
Post by pixie on Mar 5, 2009 15:41:20 GMT 1
ja dual booti znajo bit tečni pa sej, na ta velki kravi mej wine, na tamaumu pa linex
mislm de obstaja ena stran (bi jo mogla najt, pa sm zdele prelena) kjer je spisek alternativ
na moji tamali delajo linexi kot švajcarska ura, pa še prej shod kot tavelka kišta.
|
|
|
Post by Žostko on Mar 5, 2009 16:11:40 GMT 1
TOrej kratka testiranja raznih distribucij so me navdušila. Problem je zgolj v specifičnih aplikacijah, ki jih uporabljam....te delajo samo v Winih. Razne dual boot variante mi ne sedejo. Verjetno si bom enega izmed kompov v laboratoriju naložil Linux in bo za eksperimentiranje (iskanje aplikacij itd.). Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic.
|
|
|
Post by pixie on Mar 5, 2009 16:13:47 GMT 1
TOrej kratka testiranja raznih distribucij so me navdušila. Problem je zgolj v specifičnih aplikacijah, ki jih uporabljam....te delajo samo v Winih. Razne dual boot variante mi ne sedejo. Verjetno si bom enega izmed kompov v laboratoriju naložil Linux in bo za eksperimentiranje (iskanje aplikacij itd.). Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic. nekje sm zasledila, da obstaja zdej tud mini ubuntu za take mini lapitopije če se spomnem kje, ti limam link
|
|
|
Post by cr on Mar 5, 2009 21:45:19 GMT 1
TOrej kratka testiranja raznih distribucij so me navdušila. Problem je zgolj v specifičnih aplikacijah, ki jih uporabljam....te delajo samo v Winih. Razne dual boot variante mi ne sedejo. Verjetno si bom enega izmed kompov v laboratoriju naložil Linux in bo za eksperimentiranje (iskanje aplikacij itd.). Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic. Torej situacija pri mojih aplikacijah je taka, da večinoma ni linux nadomestil, pa še študentarija je v glavnem na winih. Oziroma če sem pošten se mi jih do zdaj ni dalo iskati, se bom pa s tem malce več poukvarjal v počitnicah.
|
|
|
Post by Žostko on Mar 5, 2009 22:07:23 GMT 1
Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic. Torej situacija pri mojih aplikacijah je taka, da večinoma ni linux nadomestil, pa še študentarija je v glavnem na winih. Oziroma če sem pošten se mi jih do zdaj ni dalo iskati, se bom pa s tem malce več poukvarjal v počitnicah. No, saj ni blema, razumem, da se ti ne ljubi biti v prvi bojni liniji. Zakaj bi pa delal, če ni plačano, anede? Mene bi bolj zanimalo, koliko denarja skešira RS Windozom in čisto razumem, da je šla brazilkska država, munchenska mestna in celotna rusija na linux.
|
|
|
Post by cr on Mar 5, 2009 22:16:50 GMT 1
Zakaj bi pa delal, če ni plačano, anede? Hja, to tudi pa seveda kronična utrujenost....
|
|
|
Post by Žostko on Mar 5, 2009 22:23:22 GMT 1
Zakaj bi pa delal, če ni plačano, anede? Hja, to tudi pa seveda kronična utrujenost.... Ne morem se nadejati, da bi ne bil tako star kot moj fotr, lahko pa se nadejam, da ohranim mentalno vitalnost (beri: ne-utrujenost).
|
|
|
Post by pixie on Mar 6, 2009 12:20:49 GMT 1
|
|
|
Post by alcazar on Apr 18, 2009 23:32:52 GMT 1
|
|
|
Post by romero on Apr 20, 2009 19:38:44 GMT 1
Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic. Uporabljam Suse 10 (za resne stvari, za ostalo na drugem računalniku windozo). Za zaganjanje windoze programov rabim Wine, drugače ne gre, pa še s tem so velike težave, še zdaleč mi ne laufa vse. Kako ima to urejeno Ubuntu? Sicer pa je Linux zakon, vse teče kot je treba, nobenih ciklanj in podobnih jajc. Windoza se ne more primerjati z njim.
|
|
|
Post by pixie on Apr 20, 2009 20:05:50 GMT 1
Jaz sem laufal Ubuntu več kot eno leto, pa nisem naletel na windozov program, ki ga ne bi mogel v linuxu poganjat. Trenutno sem si nabavil novo miniaturno mašino in mi ne znese zaradi preobilice dela, da bi spet postavil meni najljubši OS Ubuntu, ker moram biti mobilen 24/7 bom počakal na remontažo do poletnih počitnic. Uporabljam Suse 10 (za resne stvari, za ostalo na drugem računalniku windozo). Za zaganjanje windoze programov rabim Wine, drugače ne gre, pa še s tem so velike težave, še zdaleč mi ne laufa vse. Kako ima to urejeno Ubuntu? isto. sicer za sprobo ubuntuja si lahko spečeš live cd in ga zaženeš s cd-ja ja res je nazadne sm si winde naložila okol božiča, pa rajtam, da bo treba spet. med tem ko linux na lapitopitu dela ko švicarska ura.
|
|