|
Post by radovedna on Jul 12, 2009 15:21:43 GMT 1
Halo,
spet imam eno tehnično težavo. Zanima me ali je kakorkoli mogoče, da USB tipkovnico in miško"usposobim", da bo delala v MS DOS? Zdaj, zakaj ravno v MS DOS? (ki je starodaven in ga skoraj nič več uporabljamo) Od kolega iz tujine sem dobila stare DOS igre, ki sem jih igrala več kot pred 10imi leti. Ko jih zaženem, mi ne delata ne miška in ne tipkovnica. Sem pogledala na internet, kjer piše, da USB ni kompatibilen z DOSom. Nekaj je na kratko še pisalo, da je treba v BIOSu spreminjati nastavitve (da ti USB tipkovnica dela), a nič konkretnega. Poleg tega je pa moj fant enkrat skoraj pokvaril računalnik, ko je šaril po BIOSu, tako da si jaz brez navodil ne upam.
Če kdo zna pomagati, bi bila vesela.
Lp
|
|
|
Post by cr on Jul 12, 2009 16:19:42 GMT 1
Halo, spet imam eno tehnično težavo. Zanima me ali je kakorkoli mogoče, da USB tipkovnico in miško"usposobim", da bo delala v MS DOS? Zdaj, zakaj ravno v MS DOS? (ki je starodaven in ga skoraj nič več uporabljamo) Od kolega iz tujine sem dobila stare DOS igre, ki sem jih igrala več kot pred 10imi leti. Ko jih zaženem, mi ne delata ne miška in ne tipkovnica. Sem pogledala na internet, kjer piše, da USB ni kompatibilen z DOSom. Nekaj je na kratko še pisalo, da je treba v BIOSu spreminjati nastavitve (da ti USB tipkovnica dela), a nič konkretnega. Poleg tega je pa moj fant enkrat skoraj pokvaril računalnik, ko je šaril po BIOSu, tako da si jaz brez navodil ne upam. Če kdo zna pomagati, bi bila vesela. Lp Kaj pa če jih iz windows DOS konzole poskušaš zagnat (comand prompt oziroma ukazni poziv).
|
|
|
Post by radovedna on Jul 12, 2009 16:45:38 GMT 1
Torej, da kliknem file s konènico .cmd? Si mislil to?
|
|
|
Post by cr on Jul 12, 2009 18:13:05 GMT 1
Torej, da kliknem file s konènico .cmd? Si mislil to? ne ne star programi cmd in nato poženeš exe datoteko dos igrice
|
|
|
Post by radovedna on Jul 13, 2009 8:39:45 GMT 1
Sem naredila...in če tako poženem, potem dela, začuda. Najlepša hvala...
|
|
|
Post by cr on Jul 13, 2009 15:08:14 GMT 1
Sem naredila...in če tako poženem, potem dela, začuda. Najlepša hvala... The Ori see all.
|
|