sine
vajenc
|
Post by sine on Mar 5, 2009 16:19:44 GMT 1
|
|
|
Post by pixie on Mar 5, 2009 16:49:56 GMT 1
res je, edin to zastopijo. udarec po denarnic.
|
|
|
Post by radovedna on Mar 5, 2009 16:58:30 GMT 1
"»Slišal sem ogromno komikov, ki črpajo svoj material iz tega, da je bil ta papež nekoč nacist. 'Uf, a ni strašno, ker je bil ta papež nacist?' Niti ne, če primerjamo njihove kartoteke. Rimskokatoliška cerkev versus nacisti? Nacisti so trajali samo 12 let in jih na koncu dobro dobili po glavi – medtem ko ima RKC veliko daljšo in prestižnejšo kartoteko pobojev, mučenja in verskih nesmislov, da niti ne omenjamo posilstev otrok, pa je še vedno tu in bolj popularna kot kdajkoli! Osebno bi me bilo veliko bolj strah, če bi mi nekdo dejal: 'A si slišal za tega novega nacista? Včasih je bil papež!'«" So true. in "„Katoličani, kar sem bil tudi sam, dokler nisem odrasel, in drugi kristjani so proti splavu in lezbijkam ter homoseksualcem. Toda – kdo ima manj splavov od lezbijk ter homoseksualcev? Pustite te ljudi na miru! Tu imamo skupino ljudi, ki garantirano nikoli ne bo beležila splava in kristjani protestirajo proti njim! Človek bi pomislil, da bodo naravni zavezniki. In kar se tiče teh ameriških kardinalov ter škofov – ko bodo doživeli svoje prve porodne popadke in vzgojili par otrok z minimalno plačo, takrat me bo zanimalo, kaj imajo za povedati o splavu. Do tedaj pa naj svojim duhovnikom že enkrat dopovejo, naj držijo svoje roke stran od ministrantov! Držite svoje roke ob sebi! Ko je Jezus rekel, 'ubogi otroci, pridite pod moje okrilje', NI IMEL TEGA V MISLIH!«"
|
|
sine
vajenc
|
Post by sine on Mar 5, 2009 17:59:30 GMT 1
|
|
|
Post by Žostko on Mar 5, 2009 19:55:03 GMT 1
|
|
|
Post by prior on Mar 5, 2009 20:12:36 GMT 1
Zanimivi citati, še kako so resnični.
|
|
|
Post by set on Mar 6, 2009 11:47:52 GMT 1
mislim, da tle ni stvar samo v RKC-ju, temveè v vseh religijskih institucijah, ki imajo ali ustvarjajo doloèen prihodek.
a ni blo nekoè še neki govora o nekih davkih, ki bi jih plaèevali verniki oz. èlani verskih institucij? kako ej zdej s tem?
|
|
|
Post by radovedna on Mar 6, 2009 12:46:52 GMT 1
Do teh davkov ne bo v Sloveniji nikoli prišlo, ker se Cerkev predobro zaveda, da to zanjo pomeni manj èlanov (zdaj imajo npr. mojega oèeta še vedno v njihovi evidenci, ker je bil pred 2. vojno kršèen - takrat so morali biti vsi otroci) No, on ne bi nikdar plaèal davka za Cerkev - si raje odreže obe roki. In ker Cerkve zelo moèno vplivajo na zakonodajo, na vseh podroèjih (recimo, ravno vèeraj je srbska vlada zavrnila zakon proti diskriminaciji, zaradi lobiranja pravoslavne cerkve), do teh davkov ne bo nikoli prišlo.
|
|
|
Post by set on Mar 6, 2009 13:37:34 GMT 1
poèakmo na nadaljne rezultate recesije. men bi blo všeè. tvoj oèe pa lahko tudi izstopi iz RKC.
|
|
|
Post by radovedna on Mar 6, 2009 13:51:11 GMT 1
Je hotel, ravno v prejšnjem mesecu je šel prviè v cerkev. In dobil podoben odziv kot tisti, ki so že hoteli izstopiti. Grožnje župnika, da bo vsem povedal, pa da ima možgane sprane od komunizma (foter nazaj - vi pa od klerofašizma) in podobno. Brez skrbi, ga bomo mastno tožili za to.
Meni bi bili tudi všeè rezultati recesije na primeru RKC. ;D
|
|
|
Post by prior on Mar 6, 2009 16:32:01 GMT 1
radovedna
LOL ta župnik je živa žalost, ne zaveda se, da on ne kontrolira življenja drugih, ampak človek sam kontrolira lastno življenje odgovoarja za vse posledice, ki jih on povzroči.
Žalostno je, da duhovniki in podobni oblastnohlepneži ne morejo pustiti drugim, da se sami odločijo ali ostanejo ali ne. Konec koncev je izstopov zaradi birokratskega ustroja zelo malo, v nasprotnem primeru bi bil le kakšne 5% več kot običajno(to so procenti, ki zaradi birokracije nočejo izgubljat živcev).
Tudi jaz sem med njimi, a ko se bom redno zaposlil bom začel s postopkom izstopa iz cerkve, pa ne zaradi provokativnosti, ampak zaradi tega, ker nočem da je moje ime omenjeno v njihovem registru, pa nisem več uradni vernik. Briga me, če zaradi tega izgubim pravico do cerkvene poroke in podobnih bebavih privilegijev, ki so bolj kot ne ohranjanje zakrnele tradicije.
|
|
|
Post by pixie on Mar 6, 2009 16:36:18 GMT 1
Je hotel, ravno v prejšnjem mesecu je šel prviè v cerkev. In dobil podoben odziv kot tisti, ki so že hoteli izstopiti. Grožnje župnika, da bo vsem povedal, pa da ima možgane sprane od komunizma (foter nazaj - vi pa od klerofašizma) in podobno. Brez skrbi, ga bomo mastno tožili za to. Meni bi bili tudi všeè rezultati recesije na primeru RKC. ;D tvoj foter bi mu moral nazaj zabrusit, da naj dripec že neha srat o komunistih, da on (tvoj tata) je kapitalist, kapitalisti pa verjamejo v dnar. aja pa da če ga ne bo zbrisal, bo povzročil zdraho do urnebes in zahteval vpeljavo davka na vernike.
|
|
|
Post by pixie on Mar 6, 2009 16:44:44 GMT 1
radovedna Tudi jaz sem med njimi, a ko se bom redno zaposlil bom začel s postopkom izstopa iz cerkve, pa ne zaradi provokativnosti, ampak zaradi tega, ker nočem da je moje ime omenjeno v njihovem registru, pa nisem več uradni vernik. Briga me, če zaradi tega izgubim pravico do cerkvene poroke in podobnih bebavih privilegijev, ki so bolj kot ne ohranjanje zakrnele tradicije. zdej najlažja varianta izpisa je, da zamenjaš vero kao. ker s tem istopiš oz. prestopiš. pač si nekej zmislš in to je to. to je ena najcenejša varianta. s tem da še mal maglo prodajaš kok te nova "vera" osrečuje itd blabla. je pa res, da te morjo tud izključit, če narediš splav. sam ne vem, če dohtarji dajejo taka potrdila. mislm, da ne. men je ta varianta menjave vere najbol všeč oz zgleda najbolj simpl. se pač zlažeš, jebat ga.
|
|
|
Post by set on Mar 7, 2009 9:37:50 GMT 1
nej reèe, da je prestopil k islamu ali pa vsaj k protestantom ;D al pa naj postane paganist, witan al kej podobnega.
|
|
|
Post by prior on Mar 7, 2009 13:26:13 GMT 1
heh, pravite da je najlažje narediti prestop v drugo vero, nato pa po 1 mesecu končaš s karijero Nič, že grem študirat kako bom ustvaril novo sekto - Origin - pripraviti bo treba načrt za hierarhijo in vizualno-zvočne učinke, ki bodo ovce prepričali v prestop in bodo woršipali ogenj
|
|
|
Post by pixie on Mar 7, 2009 13:35:06 GMT 1
valda, ne komplicirejmo ;D wicca je v usa priznana kot religija. rečeš da mate štab v Salemu in to je to. in rečeš, da se želiš izpisat, ker človek ne more bit na dveh koncih hkrati oz. ne moreš bit belc in črnc hkrati. če pa še kej komplicirajo, rečeš, da je njihovo ravnanje protiustavno in da se imaš kot državljan SLO pravico svobodno odločat o veroizpovedi. če bodo še težil, lahko omeniš da tud v njihovi biblci piše o svobodni volji. če se far potem zagovarja,da ga skrbi za tvojo dušo, reci mu nazaj, da naj se za svojo najprej pobriga in da ti že veš kaj je zate dobr.
lahko se kao preseliš v islam, itak oni ne izdajajo potrdil,kjer bi pisalo ta-in-ta je od tega-in-tega dneva musliman. ;D lahko pa rečeš, da si ratal mormon ali pa žid.
sploh ne rabiš si nove sekte izmišlevat ;D
|
|
|
Post by cr on Mar 7, 2009 21:54:32 GMT 1
Cerkvene dejavnosti je treba obdavèiti enako kot cigarete in akohol. Ali pa še nekoliko višje.
|
|
|
Post by kojotka on Mar 7, 2009 22:20:06 GMT 1
mislim, da tle ni stvar samo v RKC-ju, temveè v vseh religijskih institucijah, ki imajo ali ustvarjajo doloèen prihodek. a ni blo nekoè še neki govora o nekih davkih, ki bi jih plaèevali verniki oz. èlani verskih institucij? kako ej zdej s tem? v Nemèiji imajo takoimenovani Kirchensteuer, ki ga plaèujejo le verniki, in sicer protestanti svoji cerkvi, katoliki pa svoji...èe se deklariraš kot ateist, ti tega davka ni treba plaèati
|
|
|
Post by radovedna on Mar 8, 2009 8:32:45 GMT 1
O, pozdravljena.
Ja, res je, v Nemèiji to imajo. Tudi pri nas bi prišlo kaj takega prav.
|
|
|
Post by set on Mar 8, 2009 19:57:46 GMT 1
men se zdi, da bi blo najlažje bit protestant.
|
|