|
Post by krjavelj on Apr 13, 2010 12:01:16 GMT 1
Ali kdo kaj ve kaj je z Jelinèièem. Prièakoval sem, da bo Pahorjevih problemih eden glavnih komentatorjev.,pa se v medijih sploh ne pojavlja.
|
|
|
Post by kozmonavt on Apr 13, 2010 20:25:02 GMT 1
Jaz vem, kaj je s Tožidarjem. Na KRČu bluzi o pri-godnosti in pone-umljenosti. Častna, tega človeka sem enkrat srečal na vlaku. Je upokojeni geodet, ki je prepričan, da bi vsi zdravniki radi bili slikarji. On je razsvetljen! Jelinčič je verjetno na čevapih.
|
|
|
Post by kozmonavt on Apr 13, 2010 21:30:34 GMT 1
O fak, ne me jebat, spet sprašuje, zakaj nekaj je in rajši ni in da nihče nima naravoslovne in filopzkopfshqe izobrazbe. Jelinčič je zdaj na piru, ker je nedeljski politik. Pijavka. Kdor ga voli, je kos lesa.
|
|
|
Post by prior on Apr 14, 2010 12:04:26 GMT 1
Jaz vem, kaj je s Tožidarjem. Na KRČu bluzi o pri-godnosti in pone-umljenosti. Častna, tega človeka sem enkrat srečal na vlaku. Je upokojeni geodet, ki je prepričan, da bi vsi zdravniki radi bili slikarji. On je razsvetljen! Jelinčič je verjetno na čevapih. A tale Pollock je v bistvu Tožidar. Najbolj nejasen in nerazumljiv človek
|
|
|
Post by kozmonavt on Apr 14, 2010 12:42:17 GMT 1
Vse, kar ve, je površno prebral na polovici A4 lista. On je predstavnik volilne baze Zmaga Jelinčiča.
|
|
|
Post by cr on Apr 21, 2010 22:04:10 GMT 1
Da ne odpiram nove teme - danes je Katarina preživela drugo interpelacijo v parlamentu - bolj ali manj pričakovano glede na razmerje sil. Sprašujem pa se, če ne bo na dolgi rok to zaganjanje v KK za opozicijo postalo kontraproduktivno.
|
|
|
Post by matiček mate on Apr 22, 2010 11:00:52 GMT 1
Bodo volitve pokazale. Meni se zdi, da so levaki sami sebi najbolj kontraproduktivni.
|
|
|
Post by prior on Apr 22, 2010 12:04:17 GMT 1
Moja napoved - čez 2 leti bo JJ spet na oblasti. Vzrok: nesposobna levica in protislovja.
|
|
|
Post by cr on Apr 22, 2010 13:08:34 GMT 1
|
|
|
Post by kozmonavt on Apr 22, 2010 14:33:17 GMT 1
Holy fuckening. Pred zid, pravim.
|
|
|
Post by matiček mate on Apr 22, 2010 14:49:26 GMT 1
what the fuck is fuckening???
|
|
|
Post by cr on Apr 22, 2010 15:20:12 GMT 1
what the fuck is fuckening??? morda izhaja iz awakening?
|
|
eva1
vajenc
|
Post by eva1 on Apr 22, 2010 16:11:21 GMT 1
Mah, Katarina Kresal je ostala na konju, lepo. Na volitvah zmeraj volim ženske, ker sem tako mnenja, da bodo v prihodnosti ženske vodile svet. In tako sem volila tudi Katarino Kresal, že takrat se mi sicer ni zdela bogvekaj, ampak ok, sem mnenja, da bodo pa za njo prišle pač boljše in bolj sposobne - ženske seveda. Edina stvar, ki mi je po vsem tem času še pri Katarini Kresal fascinantna, je to, da se zmeraj, ko ji očitajo karkoli v zvezi z njenim delom, začne histerično dreti, da ona ne bo šla nazaj za štedilnik. In po novem, da nad njo ne bodo izvajali inkvizicije. Mislim ... In četudi bi šla nazaj za štedilnik - kaj je to kaj sramotnega mogoče? Da tako ponižuješ neke gospodinje, ki skrbijo za dom in za svojo družino, ne vem, zakaj bi bilo to kaj manj vredno od česarkoli drugega. Kaj Katarini Kresal njena mama ni skuhala kosila, ko je prišla iz šole, in ji oprala oblačil in podobno gospodinjsko skrbela za njo kot za svojega otroka? Res, celo človeštvo je zraslo gor na mamah, tisti, ki niso, pa so socialni psihopati in to je dokazano. Danes sem v časopisu brala o afriških ženskah. Kaj vse te ženske počnejo, da nahranijo svoje otroke, sredi tistih puščav, vojne, revščine, nasilja ... To je genialno. In zmeraj jim nekako uspe. Če bi naši politiki - oz. političarke in gospodarstveniki imeli takšne sposobnosti, iznajdljivost, inteligenco, naša država bi bila poštimana v nulo, kot se reče, in gospodarstvo v razcvetu. To so sposobne in inteligentne ženske, ne pa ...
|
|
|
Post by prior on Apr 22, 2010 19:45:08 GMT 1
Ah Kresalova je dobra samo za norčevanje iz demotivatorja, ko se porivata kresalova in ehjavec kahl (demotivator slika). Nima se smisla živcirat in obremenjevat za naše nesposobne politike ali so levi ali desni, ni važno, oboji so kekci.
Dvomim, da bo sploh v tej državi kakšna revolucija, podobna tisti v kirgiziji, ko so skenslali lastno vlado hehe.
|
|
|
Post by krjavelj on Apr 23, 2010 7:41:19 GMT 1
Danes sem v časopisu brala o afriških ženskah. Kaj vse te ženske počnejo, da nahranijo svoje otroke, sredi tistih puščav, vojne, revščine, nasilja ... To je genialno. In zmeraj jim nekako uspe. Če bi naši politiki - oz. političarke in gospodarstveniki imeli takšne sposobnosti, iznajdljivost, inteligenco, naša država bi bila poštimana v nulo, kot se reče, in gospodarstvo v razcvetu. To so sposobne in inteligentne ženske, ne pa ... Zelo dobro poznam primer, ko je mama (magistrica ekonomije) zaradi kariere zapustila moža in otroka. Njena "osvešèena" mama jo je celo življenje opozarjala "pazi, da ne boš postala gospodinja!". Zdaj živi pri mami.
|
|
|
Post by cr on Apr 23, 2010 18:09:52 GMT 1
Danes sem v časopisu brala o afriških ženskah. Kaj vse te ženske počnejo, da nahranijo svoje otroke, sredi tistih puščav, vojne, revščine, nasilja ... To je genialno. In zmeraj jim nekako uspe. Če bi naši politiki - oz. političarke in gospodarstveniki imeli takšne sposobnosti, iznajdljivost, inteligenco, naša država bi bila poštimana v nulo, kot se reče, in gospodarstvo v razcvetu. To so sposobne in inteligentne ženske, ne pa ... Zelo dobro poznam primer, ko je mama (magistrica ekonomije) zaradi kariere zapustila moža in otroka. Njena "osvešèena" mama jo je celo življenje opozarjala "pazi, da ne boš postala gospodinja!". Zdaj živi pri mami. Že, že...vendar bi verjetno oportunitetni stroški njenega gospodinjenja bili tako s stališča nje same kot tudi s stališča države, ki ji je plačala šolanje, bili previsoki.
|
|
|
Post by matiček mate on Apr 23, 2010 19:39:55 GMT 1
Kaj? Sicer pa svoboda nima cene.
|
|
|
Post by cr on Apr 23, 2010 21:04:20 GMT 1
Kaj? Sicer pa svoboda nima cene. Oportunitetni stroški so stroški, ki nastanejo kot posledica izgubljenih priložnosti, ker se posameznik odloči za eno alternativo namesto druge. Če torej magistrica znanosti doma gospodinji, je zanjo oportunitetni strošek razlika v plači, ki bi jo prejemala, v kolikor bi bila zaposlena na izobrazbi ustreznem delovnem mestu in žepnino, ki ji ga nameni mož za gospodinjenje. Morebitne finančno kvantificirane koristi, ki bi jih lahko opravila ter posledično neplačani davki pa predstavljajo strošek družbe. Poenostavljeno povedano. Upam, da je zdaj bolj jasno.
|
|
|
Post by matiček mate on Apr 23, 2010 21:48:15 GMT 1
Moje vprašanje je bilo zgolj retorično, poudarek pa je na ceni svobode. Zame ni svoboda, če mi mama kuha in lika in vtika nos marsikam (ker korelacija med prvim in/ali drugim IN tretjim je navadno obupno previsoka).
|
|
|
Post by cr on Apr 23, 2010 21:54:45 GMT 1
Moje vprašanje je bilo zgolj retorično, poudarek pa je na ceni svobode. Zame ni svoboda, če mi mama kuha in lika in vtika nos marsikam (ker korelacija med prvim in/ali drugim IN tretjim je navadno obupno previsoka). Svoboda je izrazito relativen pojem. Za nekoga drugegs pa ni svoboda, če zaradi moža/žene/potomcev ne more početi česarkoli drugega.
|
|