|
Post by pixie on Mar 23, 2009 12:18:34 GMT 1
evo, vatikan ima spet probleme s težavami: Vatikanski boj z 'angeli in demoni' Se pripravlja še en bojkot filma?
Film, vèeraj ob 17:03 Rim - MMC RTV SLO
Kot kaže, se v Vatikanu že pripravljajo na gonjo proti najnovejšemu filmu Rona Howarda Angeli in demoni. Pravzaprav naj bi pozvali kar k bojkotu filma.
Naslednja v vrsti filmskih priredb uspešnic Dana Browna ni Vatikanu všeè niè bolj kot prva; Da Vincijeva šifra, ki je po mnenju cerkvenih mož širila krive resnice in spodkopavala temeljne dogme kršèanstva. Kot so zapisali v uradnem vatikanskem èasopisu Avvenire, Cerkev enostavno "ne more odobriti" tako problematiènega filma.
Po poroèanju nekega drugega italijanskega èasopisa pa naj bi se v Vatikanu že pripravljali na poziv k bojkotu filma, ki bo predvidoma luè filmskih dvoran ugledal 15. maja. Ob tem seveda lahko Cerkev naleti tudi na - po vsej verjetnosti - njej neljubi 'uèinek bumeranga', ko bi z morebitnim pozivom k bojkotu privabili veè gledalcev, kot pa jih odbili. vir -> cell èlanek, pa slike tudvprašanje dodatno: boste šli gledat? ok dobr, èe bi bili tok ziher v boba in vsa uèenja, ne bi tok kompliciral in take zganjal. èe bi bli, bi verjetno samo kako obvestilce dali ven, da je paè zanimiv fiktiven krimiè in vse bi blo ok. tako se pa spet napenjajo nekej in delajo zdrahe, da je ta film fuj in fej in žaljitev in kaj-pa-jst-vem-še-kaj èeprov so pa tud teli eni troti, v bistu delajo filmu reklamo. to je dejstvo veè, da nimajo blage o psihologiji èloveka in psihologiji mase ljudi.
|
|
|
Post by fancy on Mar 23, 2009 12:59:30 GMT 1
Včasih me daje občutek, da Vatikan vodi marketing za določene filme Sicer pa, komu vse ne nasprotujejo
|
|
mriz
firbec
|
Post by mriz on Mar 24, 2009 0:14:14 GMT 1
Hudič, ne - tiho tudi ne morejo oz. ne smejo biti... ampak je pa zanimivo, da verniki to tako tiho prenašajo - meni se pač zdi, da take prepovedi povejo več o tem, kaj si Vatikan misli o svojih ovčicah, kot pa o 'problematičnosti' idej v knjigi/filmu. Hm, le zakaj CERN ne poziva k bojkotu tega filma?
|
|
|
Post by radovedna on Mar 24, 2009 7:00:13 GMT 1
Mislim, da so tudi Zlati kompas bojkotirali...na veliko pa so reklamirali in se navduševali nad filmom antisemitskega Mela Gibsona..."V Vatikanu niè novega".
|
|
eva1
vajenc
|
Post by eva1 on Mar 24, 2009 15:23:04 GMT 1
Gibsonov Pasijon je po mojem mnenju tako spomenik sadizmu. Kaj je veličastnega v tem, da gledaš, kako nekoga mrcvarijo 3 ure, medtem ko šprica kri v kamero? Očitno Vatikan vidi v tem neko posebno katarzo ali kaj ampak to je potem že "malce" bolestno. Ja, v Vatikanu nič novega.
|
|
|
Post by fancy on Mar 24, 2009 16:26:47 GMT 1
Ja Eva, je pač tako - katoliki poveličujejo trpljenje :(kot neke vrste katarzo ;D Se pa strinjam s tabo, v Vatikanu nič novega žal
|
|
|
Post by radovedna on Mar 24, 2009 20:19:49 GMT 1
Gibsonov Pasijon je po mojem mnenju tako spomenik sadizmu. Kaj je veličastnega v tem, da gledaš, kako nekoga mrcvarijo 3 ure, medtem ko šprica kri v kamero? Očitno Vatikan vidi v tem neko posebno katarzo ali kaj ampak to je potem že "malce" bolestno. Ja, v Vatikanu nič novega. Toèno. Nisem zdržala do konca filma, ko je bil v kinu. Režija ni tako slaba, ampak film je obupen. Sadistièen preko vseh meja. Vatikan se je itak desetletja "pumpal" prek sadizma, brez tega pravzaprav ne more obstajati. Mel Gibson mi je bil dober v 90ih letih, ko je pretežno igral v filmih. Potem pa ne veè... BTW, nekoliko off topic, pred kratkim sem prebrala avtobiografijo nekega avstralskega koreografa, ki je napisal (citiram po spominu): "I've always found "classes" at local Sunday School just too bizzare for words. One day, we were asked this question: What would you say, if someone asked you for a direction. I thought, I would kindly tell him which way to go, but no, they said: There is only one way, and that is to God!" Potem je pisal naprej v tem smislu, da se še nikoli ni poèutil bolj retardiranega. Ko vas nekdo vpraša za smer na cesti, recite: "Kar naravnost, k Bogu!"
|
|
|
Post by kozmonavt on Mar 24, 2009 22:06:53 GMT 1
Največja bizarnost Gibsonovega pasijona je verjetno ravno v tem, da uspešno dosega visoke stopnje zgodovinskega realizma, dva izumrla jezika namesto angleščine recimo, velik dosežek za Hollywood, ampak za potrebe pravljice?! Ok, no.
|
|
|
Post by prior on Mar 28, 2009 18:59:53 GMT 1
Ok, res ne vem zakaj ima vatikan toliko proti angelom in demonom, očitno zato, ker jim ni všeč kja je naredil fiktivni lik, ki je bil povezan z vatikanom v bukvi.
Sicer pa so že s tem dosegli dodatni promocijski učinek, saj bodo ljudje hoteli videti kaj je na tem filmu, da je vatikan toliko proti temu . Psihologija množic in efekt "prepovedano je najslajše" delata svoje.
glede pasijona - to je največja bedarija na kubik, zato ker je notri cel kup krvavih prizorov in to mene niti najmanj ne zanima. Gibson je bil v 90 letih v filmih odličen, po 90 letih pa njegova kariera le strmo pada in vedno bolj je zmešan - denar in vera -> recept za katastrofo gibsona.
Isto s Tomom Cruisom, pred scientologijo še kar normalen človek, po scientologiji pa bedak prve klase.
Nauk: Vera pokvari in podebili ljudi, namesto promocijskega izboljšanja in inteligentnosti.
|
|
|
Post by pouletoncoq on Mar 28, 2009 19:34:24 GMT 1
Res je, kar praviš. Gibson je bil v 80-ih in 90-ih cool igralec (The Year of Living Dangerously je zakon ), pa Lethal W. (Mad Max mi ni nikoli segel zaradi žanra), ampak kasneje se mu je odpeljalo, malo zaradi alkota malo pa tudi zato, ker je želel preseèi opus svojega mentorja -režiserja Petra Weira.
|
|