|
Post by cr on Apr 16, 2009 22:37:59 GMT 1
|
|
|
Post by radovedna on Apr 17, 2009 7:35:26 GMT 1
Ta ima lahko 10 doktoratov, pa še vedno nima osnovne stvari - človečnosti. In še nekaj - tip ogromno zasluži. Pogovarjala sem se s sosedom, ki hodi v cerkev (in je "rdeč" hkrati), veš kaj mi je rekel: "Ta prekleti k****, njemu ni mar za cerkev in vero, na Brezje hodi pred vsakimi volitvami, za obnovo cekve pa nič ne da, čeprav ima več, kot mi vsi skupaj." Saj ga poznamo, tip stanuje tri ulice dalje od mene, nadut je v 3pm, ko v parlamentu odpre gofljo, me ima, da bi razbila televizijo. Veš kaj sem ugotavljala, ne more biti naključje, da je kandidiral v Preddvoru, čeprav je doma iz Kranja in bi praviloma moral kandidirati v "mojem" okraju. Preddvor je že bolj ruralno območje in je slutil, da bi tam več glasov pobral. V mojem okraju je kandidatka SDS popušila na veliko in ta bi spušil še veliko bolj.
|
|
|
Post by set on Apr 17, 2009 12:02:23 GMT 1
hudièa, zakaj se pa študentje ne oglasijo? plaèevat morajo vse stroške, pa èe jim znese al pa ne, on bo pa na naš raèun diplomiral? a obstaja kaka podrobnost za Kosa? al je to pr nas v zakoniti praksi, da lahko politiki tko delajo?
|
|
|
Post by pixie on Apr 17, 2009 12:35:47 GMT 1
zadeva je taka, da se velikokrat zgodi, da si uslužbenec zrihta, da služba plača. in me ne preseneča, da si kak politik tako urihta. primer, moja prjatlca ravno tak dela v državni službi, pa si uredila, da ji je sl. plačala študij še enga faxa, tako da ma zdej pupa 2 diplomi.
|
|
|
Post by krjavelj on Apr 17, 2009 12:52:48 GMT 1
zadeva je taka, da se velikokrat zgodi, da si uslužbenec zrihta, da služba plača. in me ne preseneča, da si kak politik tako urihta. primer, moja prjatlca ravno tak dela v državni službi, pa si uredila, da ji je sl. plačala študij še enga faxa, tako da ma zdej pupa 2 diplomi. Napaka, plaèali smo ji davkoplaèevalci
|
|
|
Post by pixie on Apr 17, 2009 13:30:53 GMT 1
zadeva je taka, da se velikokrat zgodi, da si uslužbenec zrihta, da služba plača. in me ne preseneča, da si kak politik tako urihta. primer, moja prjatlca ravno tak dela v državni službi, pa si uredila, da ji je sl. plačala študij še enga faxa, tako da ma zdej pupa 2 diplomi. Napaka, plaèali smo ji davkoplaèevalci ni čist tko veš. v bistvu to drž. podj. prodaja določene storitve, ki niso nujno potrebne za funkcioniranje davkoplačevalcev, torej je to bila samo zgolj investicija drž. podj. v delavko. ;D
|
|
|
Post by krjavelj on Apr 17, 2009 13:48:20 GMT 1
Napaka, plaèali smo ji davkoplaèevalci ni čist tko veš. v bistvu to drž. podj. prodaja določene storitve, ki niso nujno potrebne za funkcioniranje davkoplačevalcev, torej je to bila samo zgolj investicija drž. podj. v delavko. ;D Hja vprašanje s katerega zornega kota gledaš. Definitivno je bil zanjo denar porabljen z njeno izobraževanje ekstra prihodek. Strokovno to imenujemo boniteta. Èe je to državno podjetje, je bil ta denar ustvarjen iz razlike v ceni. Èe ne bi njej plaèali šolanja bi bil ostanek veèji. Ostanek pa pripada lastnikom to je vsem državljanom. Èe so rabili višje izobražen kader, bi morala ona to sama plaèati, država pa bi ji lahko pomagala s kreditom. Pri nas nimamo jasno opredeljenih pojmov, kaj so privilegiji. V javnem sektorju naj v demokraciji privilegijev ne bi bilo
|
|
|
Post by set on Apr 28, 2009 10:12:34 GMT 1
hmmm, sicer pa ni prvi parlamentarec, ki je tako študiral. jih je še par. npr. Sašo Peèe in ... fak, pozabla sem. moram najt podatke in pol dopisat.
|
|
jin
vajenc
|
Post by jin on Apr 30, 2009 14:17:31 GMT 1
To bi morali ukinit. Saj imajo dovolj denarja, da si lahko sami plačajo. Mene bi bilo sram.
|
|